Slayt

1 2 3 4

30 Ağustos 2016 Salı

FUNDACA DOMATES SOS

Merhabalar...
Yine harika bir sos tarifi ile burada olmaktan çok mutluyum. Bu tarif tam 7 yıllık olup lezzeti birçok insan tarafından denenip tam not almıştır.
Sos makarna ile inanılmaz uyum göstermekle beraber pirzola ve biftek ile harika uyum sağlar.
Fazla yapıp ağzı kapalı bir kavanozda 10 gün kadar buzdolabınızda saklayabilirsiniz.










FUNDACA DOMATES SOS

Malzemeler;

  • 4 iri kırmızı domates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 orta boy havuç
  • 4-5 dal taze kekik veya reyhan yoksa 15 dal kadar maydanoz
  • Yarım kahve fincanı kadar zeytinyağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Makarna ile servis yapacaksanız 1 paket makarna
                            Öncelikle domates dörder parçaya kesilir bir tencereye alınır. Üzerine soğan ve sarımsak kesilir ve konulur havuç ta aynı şekilde eklenir baharatlar kekik yeteri kadar tuz zeytin yağ ve en son tereyağ da eklenir tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu salan sos kıvama gelmek üzeredir içindeki kekik sapları alınır ve atılır. Sos blendır dan geçirilerek servise hazır hale getirilir.
                             Makarna ile kullanacaksanız makarna yeteri kadar suda haşlanır. Ben suyunu az koyarım pilav gibi pişiririm makarna mı böylece tüm vitamini içinde kalır. Haşlanan makarna ya pişmesine yakın sosumuz dökülür iki taşım da pişirilir ve servise hazır hale getirilir.
Afiyetler olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder